Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki zwane też ogórkami po kartusku. Łagodne w smaku.Idealne na kanapki ale również jako dodatek do dań obiadowych.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 40
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 234
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 40
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 24
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 70
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 68
Składniki
Wodę, cukier, ocet /10%/ i sól zagotowujemy i odstawiamy. Ogórki myjemy i przekrawamy wzdłuż na pół. Do każdego słoika wkładamy: pokrojone w plastry ząbki czosnku i marchew, pokrojoną w małą kostkę paprykę /ok. 1 łyżki/, pokruszoną połowę liścia laurowego i wsypujemy ziele angielskie i gorczycę. Następnie układamy połówki ogórków i zalewamy zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min. Odstawiamy do góry dnem do wystudzenia. *Do słoików oprócz czerwonej papryki możemy dodać pokrojoną papryczkę chili - ogórki będą pikantniejsze.