Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przerośnięte ogórki doskonale nadają się na ogórki kanapkowe, można je jeść jak sama nazwa wskazuje, na kanapce, jak również jako przystawka.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 273
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Ogórki pokroić w plastry (4-5) po długości. Wodę, cukier, sól, ocet i kurkumę - zagotować. Ogórki włożyć do słoików, do każdego słoika włożyć liść laurowy, 5 ziarenek pieprzu i 5 ziarenek ziela angielskiego. Tak przygotowany słoik zalać zalewą. Pasteryzować 15 minut. Zalewy wystarcza na 5 półlitrowych słoików.