Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
takie ogórki robi się szybko, są chrupkie i bez problemu wytrzymują całą zimę,
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20658
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20658
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5189
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
1. umyć ogórki, 2. przygotować słoiki o pojemności 1 l (dokładnie to chyba 900ml), do każdego włożyć łodygę kopru, kawałek chrzanu, duży, przekrojony ząbek czosnku, po 1 liściu laurowym i z czarnej porzeczki oraz 1/2 łyżeczki gorczycy, następnie poukładać ściśle ogórki, 3. do każdego słoika wsypać po 1 łyżce soli a następnie zalać wrzącą wodą, słoiki zakręcić nieuszkodzonymi, suchymi nakrętkami a następnie odwrócić do góry dnem, zostawić tak na dobę a następnie odwrócić i wstawić do spiżarni, do spożycia gotowe po kilku tygodniach smacznego