Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki konserwowe tanie i proste w przygotowaniu to doskonały dodatek do kanapek i obiadu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Marchew oczyszczamy i kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w plastry lub pół plastry. Do każdego słoika kładziemy: ziele angielskie, czosnek, pieprz, gorczycę, 1-2 plastry cebuli i 5-6 plastrów marchwi.Następnie w słoikach układamy ogórki. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy sól i cukier zagotowujemy. Przygotowaną zalewą napełniamy słoiki z ogórkami i zakręcamy. Pasteryzujemy 5-7 min w zależności od wielkości słoików, wyjmujemy z wody i odstawiamy do góry dniem.