Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na pyszne ogóreczki :)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22472
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 92
Składniki
W większym garnku zagotowujemy zalewę z wody, octu, soli, cukru, pieprzu, ziela angielskiego i listka laurowego. Następnie do każdego umytego i wyparzonego słoika wrzucamy gorczycę, koper, czosnek i parę plasterków marchewki.Ogórki układamy w słojach i napełniamy je zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min. Rada: Jeśli zwiększymy ilość cukru w zalewie do 4 łyżek to otrzymamy wówczas zalewę słodko-kwaśną. Takie ogóreczki również smakują wybornie.