Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko odkręcić słoik na na szybko zrobić kanapki!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1393
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 185
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 168
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1393
Składniki
Ogórki myjemy i kroimy wzdłuż w cienkie plasterki. Układamy ciasno w czystych słoikach. Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy cukier, sól, kurkumę, a także ziele angielskie oraz pieprz i gorczycę. Zagotowujemy aż do rozpuszczenia składników. Następnie wlewamy ocet, zagotowujemy i gotujemy 5 minut . Zalewę przecedzamy przez sitko i zalewamy nią ogórki. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.