Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki małosolne to sietny dodatek do obiadu.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1164
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11834
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1017
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1164
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11834
Składniki
Do wody dodajemy sól i dokładnie mieszamy. Ogórki dobrze szorujemy. Czosnek i chrzan obieramy i dzielimy na mniejsze części. Na dnie glinianego garnka układamy koper, kilka ząbków czosnku, liść laurowy, liść chrzanu i kawałki chrzanu. Układamy ogórki. Układamy warstwami, aż do zapełnienia glinianego garnka. Garnek przykrywamy mniejszą niż jego obwód pokrywką i przykładamy coś ciężkiego. Odstawiamy na 2-3 dni, aż ogórki nabiorą swojego smaku. Smacznego ;)