Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe ogórki małosolne, które przygotujecie bez słoika i bez zalewy. Wystarczy wam zwykły woreczek strunowy i składniki, które zazwyczaj wkładacie do słoika podczas kiszenia ogórków. Prosty patent na chrupiące małosolne. Tak przygotowane ogórki będą gotowe do jedzenia już po 30 godzinach.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 49
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 93
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Ogórki wrzuć do miski z wodą i pozostaw na minimum 30 minut, po tym czasie dokładnie je oczyść i opłucz. Następnie obetnij końcówki i przełóż do woreczka strunowego. Dodaj sól, obrany korzeń chrzanu, obrane ząbki czosnku i koper. Zamknij woreczek i potrząsaj nim do momentu, kiedy ogórki zostaną dokładnie pokryte solą.
Woreczek z ogórkami wstaw na 6 godzin do lodówki, po tym czasie wyciągnij je z lodówki i przełóż w ciepłe miejsce na około 24 godziny. Po tym czasie ogórki małosolne z woreczka będą gotowe do jedzenia.