Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na 1 kg ogórków. Polecam ,sprawdzony. Zimą jak znalazł ;)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27482
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 193
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Ogórki obieramy ,kroimy w talarki ,zasypujemy solą ,mieszamy i odstawiamy na kwadrans. Po 15 min skrapiamy octem i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 4 godziny ,by puściły sok. Tak przygotowane ogórki przekładamy do słoików i zalewamy sokiem z ogórków (do pełna ,jak zabraknie można uzupełnić wodą). Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy ok. 20 min.