Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z pewnością doskonale znasz przepis na sałatkę szwedzką. Ale jeśli już ci się znudziła, ogórki po fińsku pozwolą ci przełamać kulinarną rutynę. Ten przepis to prawdziwa perełka- odtąd staną się obowiązkową pozycją na corocznej liście przetworów na zimę. Zrób raz i będziesz często powtarzać.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6304
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6304
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 147
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 316
Składniki
Ogórki umyj dokładnie. Osusz, nie obieraj, posiekaj na cienkie plasterki. Obrane cebule pokrój w piórka. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę średniej wielkości.
Włóż do słoika ogórki, papryki, cebulę. Mocno dociśnij. Do każdego słoika dodaj gorczycy, ziarenka pieprzu i 1 liść laurowy.
Składniki na zalewę zagotuj w garnku. Zalewaj ogórki i mocno zakręcaj. Pasteryzuj około 10 minut w gorącej wodzie. Zostaw do wystudzenia.