Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w czerwonej marynacie wychodzą pikantne, apetyczne i znikają ze stołu w kilka minut. Wielu osobom wydaje się, że przygotowanie ogórków po zbójnicku zajmuje dużo czasu i wysiłku. Jednak w rzeczywistości zrobienie chrupiących ogórków wcale nie jest trudne. Pikle są idealne do dań mięsnych, natomiast marynowane w plasterkach świetnie sprawdzą się w domowych kanapkach i burgerach.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 648
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 58
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 776
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 648
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 58
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 776
Składniki
Umyj ogórki lub dodatkowo namocz w zimnej wodzie. Cebulę obierz i pokrój w półplasterki, a obrany czosnek poszatkuj. Zagotuj ocet z cukrem, dodaj paprykę, curry i koncentrat pomidorowy. Wystudź.
Do słoików wsyp kilka ziaren gorczycy, następnie układaj ciasno ogórki, a między nimi plasterki czosnku i cebuli. Wypełnione ogórkami słoiki zalewaj zimną zalewą, by pokryć powierzchnię, mocno zakręcaj i pasteryzuj 5 minut, aby warzywa były chrupiące. Wyjmij słoiki z wrzątku, odstaw i pozwól wystygnąć. Przez zimę przechowuj w chłodnym miejscu – piwnicy lub spiżarni.