Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ogóreczki - świetne jako zakąska, smakują zwłaszcza panom do wódeczki ;)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Ogórki umyć, obrać, pokroić w paski lub większą kostkę. Na zdjęciu ogórki pokrojone w paski. Do słoików wrzucić po 1-3 szt. ziela i po 1 listku laurowym. Zapakować ogórki.
Przygotować zalewę: 1 litr wody + ocet + sól + cukier + musztarda wymieszać i zagotować. Odstawić aż ostygnie.
Przestudzoną zalewą zalać przygotowane wcześniej w słoikach ogórki. Słoiki gotować ok. 10 minut. SMACZNEGO !