Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie ogóreczki już obrodziły dlatego dziś proponuję wam przepis na pyszne ogórki w musztardzie. Ogórki te to hit poprzedniego sezonu w naszej rodzinie. Gorąco polecam wypróbować ten przepis.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7074
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 343
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7074
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 159
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 343
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Do każdego słoika dodajemy kilka piórek cebuli, baldach kopru i płaską łyżeczkę soli.
Ogórki myjemy i wkładamy do słoików.
Zalewa: Mieszamy wodę z octem, musztardą i cukrem. Zagotowujemy.
Ogórki zalewamy gorącą zalewą. Słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy 5 minut na małym ogniu od momentu zgotowania.
Po ugotowaniu słoiki z ogórkami odwracamy do góry dnem do ostygnięcia.
Smacznego !!!
;-D