Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne o lekko słodko-kwaśnym smaku z lekką nutą pikanterii. Pikantność ogórków zależy od ostrości curry, ja używam takiego średnio-ostrego, ale jak lubicie bardziej pikantne to polecam to ostre. Bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9860
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 124
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 531
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 75
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9860
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 124
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 531
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 75
Składniki
Ogórki płuczemy, osuszamy i kroimy w plasterki.
Plasterki ogórków układamy w wyparzonych słoikach.
Do każdego słoika dodajemy gorczycę.
Cebulę obieramy, kroimy w plastry i dajemy na wierzch do słoików po 2-3 plasterki.
Składniki zalewy oprócz curry zagotowujemy. Zalewę ściągamy z ognia i dodajemy do niej curry.
Mieszamy i gorącą zalewą zalewamy ogórki.
Zakręcamy i pasteryzujemy około 7-10 minut od zagotowania wody. Ugotowane słoiki odwracamy do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego !!!
;-D
;-)))