Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki w przyprawie kebab gyros to doskonały dodatek do kanapek i dań głównych. Wychodzą bardzo wyraziste o słodko-ostrym posmaku. Są tak dobre, że będziecie je wyjadać prosto ze słoiczka. Z podanych składników powinniście otrzymać około 7 słoiczków o pojemności 500 ml.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Ogórki dokładnie umyj, pokrój na plasterki i przełóż do dużej miski i zasyp solą.
Marchewkę obierz i pokrój w plastry. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą.
Sałatkę z ogórków zasyp cukrem, dodaj ocet, cukier i przyprawę gyros. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ogórki w przyprawie kebab gyros odstaw na około 6 godzin w chłodne miejsce. W międzyczasie przemieszaj ze 2-3 razy składniki w misce.
Po upływie 6 godzin przełóż sałatkę do słoików. Słoiki szczelnie zakręć.
Ogórki i w przyprawie kebab gyros pasteryzuj przez około 10-15 minut w garnku z wrzącą wodą. Następnie słoiki wyciągnij, ustaw na blacie kuchennym do góry dnem i pozostaw do wystudzenia.
Słoiki z sałatką znieś do piwnicy. Przechowuj w chłodnym miejscu.