Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki na occie wzbogacone pietruszką, selerem, cebulą... polecam
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 39
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 39
Składniki
Składniki marynaty zagotować i odstawić do przestudzenia. Ogórki wypłukać, przygotować czyste słoiki. Do każdego nałożyć składniki przyprawowe, następnie ułożyć ogórki jasnym końcem do góry. Zalać zimną zalewą zakręcić i pasteryzować.
W oryginalnym przepisie jest wzmianka aby tylko zagotować ponieważ ogórki będą miękkie. No cóż zrobiłam tak raz po czym wyrzuciłam połowę ponieważ się zepsuły. Dlatego pasteryzuję min 7 minut.