Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszne ogórki z przyprawa do grilla na zimę zapraszam jak robię
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10049
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10049
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Składniki
Umyte ogórki kroje ze skórką w grubsze plastry dodaje sól do przetworów 2 łyżki gorczyce i ziarna ziela angielskiego cebule pokrojona w piórka odstawiam na 2 godziny następnie zlewam powstałą wodę na sitku i nakładam ogarki do słoików .
Wodę z cukrem ,octem i solą do przetworów zagotowuje i dodaje przyprawę do gila ,gorącą zalewa zalewam słoiki z ogórkami zakręcam wieczka. Gotowe słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Daje ścierkę na dno garnka by słoiki nie pękły ,słoiki maja być zakryte woda ponad polowe ,gorące słoiki wyjmuje i ustawia do góry dnem i zostawiam do ostygnięcia ,po dokładne wykonanie zapraszam na film.