Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdego roku przygotowuję kilka słoiczków tak przygotowanych owoców , by mieć je do ciast pod galaretkę. Są twarde, jędrne i smaczne .
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5221
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4992
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Składniki
Owoce umyć i ułożyć ciasno w półlitrowych słoikach. Zagotować litr wody z cukrem, dodać sok z cytryny . Cały czas gotować i wrzącym zalewać owoce. Dla bezpieczeństwa - słoik postawić w misce- by w razie pęknięcia się nie poparzyć. Zakręcić mocno i ustawiać słoiki do góry dnem. Nakryć kocem aż ostygną. Wynieść w chłodne miejsce. Słoiki świetnie trzymają a owoce smakują prawie jak świeże.