Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, papryka była wyzwaniem. Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić paprykę taką, jaką robiła mama.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Paprykę oczyściłam z gniazd nasiennych, umyłam i pokroiłam w ćwiartki.
Zagotowałam składniki na zalewę. Do gotującej się zalewy wrzuciłam paprykę i gotowałam 3-4 minuty. W tym czasie do każdego słoika 0,5 l dodawałam po 1 łyżce oleju. Kiedy papryka już była gotowa napełniałam słoiki papryką i zalewą. Zakręcone odstawiałam do góry dnem do wystygnięcia.
Notatki: * lepiej jak papryka nie zmięknie za bardzo podczas gotowania, bo będzie potem odchodzić skórka z papryki. Lepiej jak jest jeszcze odrobinę twardawa kiedy przekładamy ją do słoików. * ja najpierw ważę paprykę a potem proporcjonalnie zwiększam ilość zalewy * maksymalnie gotuję 2 kg papryki za jednym razem