Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna domowa papryka do słoików zapraszam po przepis
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Z umytej papryki wydrążam gniazda nasienne i kroje w paski dodaje sól mieszam odstawiam na kilka godzin lub na noc. Z papryki scedzam powstały płyn na sitku .
Do każdego słoika daje listek laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego i 0,5 łyżeczki gorczycy i układam ciasno paprykę i do każdego słoika daje łyżkę oleju. Składniki zalewy wodę ,ocet ,cukier zagotowuje i zalewam słoiki szczelnie zakręcam. Słoiki będę pasteryzować 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .