Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Paprykę /najlepiej kolorową/ myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w szerokie paski. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 5-7 min. Odcedzamy i studzimy. W garnku przygotowujemy zalewę z wody, cukru, octu i soli. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika układamy plaster cebuli, po 4-5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu i liść laurowy. Następnie układamy dość ciasno paski papryki i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.