Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moim zdaniem idealna papryka marynowana. Delikatna, chrupiąca, z lekkim posmakiem zdrowego czosnku. Serdecznie polecam.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5943
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Paprykę oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w ósemki. Paprykę włożyć do słoików (dość ciasno) razem z czosnkiem - po 2 ząbki na słoik. Z podanych proporcji wychodzi ok. 3 słoików
Przygotować zalewę: Zagotować wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól, cukier, olej i ocet. Chwilkę pogotować, aby aromaty dobrze się połączyły.
Przygotowaną w słoikach paprykę z czosnkiem zalać gorącą zalewą. Mocno zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 15 minut. Po pasteryzacji słoiki ułożyć na ściereczce do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia. SMACZNEGO!