Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Pokroić papryki, usunąć gniazda nasienne i dokładnie opłukać. Pokrojone papryki wrzucić do wrzątku i gotować ok. 5 min. Następnie odcedzić i ostudzić.
W drugim garnku przygotować zalewę. Wlać wodę, ocet, cukier, miód, sól i zagotować. Od czasu do czasu zamieszać, aby miód i cukier dobrze się rozpuściły, po czym ostudzić.
Do każdego słoika (ja używam słoików o pojemności ok. 500ml) włożyć po 2 ząbki czosnku, 2 goździki, ziele angielskie (ja wkładam 2 kuleczki), kilka ziarenek pieprzu (ja używam kolorowego), kilka-kilkanaście ziarenek gorczycy (ja biorę tak na czubku łyżeczki), listek laurowy oraz gałązkę świeżego rozmarynu. Na to układam paski papryki i zalewam ostudzoną zalewą. Na wierzch każdego słoika wlać pół łyżeczki oliwy i dobrze zakręcić.
Słoiki pasteryzować ok.20min począwszy od chwili, gdy woda zacznie wrzeć.