Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe patisony w zalewie curry wspaniały dodatek do dań mięsnych i kielicha zapraszam po przepis.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1715
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1715
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Umyte patisony kroje w ćwiartki w razie potrzeby usuwam gniazda nasienne. Do każdego słoika na dno daje plaster cebuli ,listek laurowy baldach kopru, gałązkę natki selera, ziarna gorczycy pół łyżeczki kilka ziaren ziela angielskiego. pieprzu i ząbek czosnku.
Patisony pokrojone w ćwiartki układam ciasno w słoikach. Wodę zagotowuje z sola dodaje ocet i cukier oraz przyprawę curry i gorącą zalewa zalewam słoiki i zakręcam gdyby wieczko sie przekręciło wymieniam na dobre.
Tak przygotowane słoiki pasteryzuje na mikro 15 -20 minut od momentu zagotowania wody. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły, słoiki musza być pokryte woda co najmniej do polowy. Słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.