Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Już mówiłam, że koniec z zaprawami z ogórków. Ale spróbowałam u koleżanki pysznych pieprznych ogórków prostych i szybkich w przygotowaniu więc jeszcze się skusiłam na kilka słoików. Polecam:)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 18
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 204
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 177
Składniki
Ogórki myjemy i wzdłuż przekrawamy na połówki lub ćwiartki. Cebule kroimy na plastry. Z podanych składników: wody, cukru, octu, pieprzu mielonego, słodkiej papryki mielonej i soli zagotowujemy zalewę i odstawiamy do lekkiego przestygnięcia. Do każdego słoika wkładamy plaster cebuli, 2 ziarna ziela angielskiego i układamy pionowo ogórki. Słoiki napełniamy zalewą, zakręcamy i pasteryzujemy 15 min.