Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , pierwsze ogórki małosolne w tym roku.
słój, nóż, garnek, łyżka,
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 166
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 176
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19149
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 72
Bardzo smaczne, delikatne i lekkie jak chmurka ciasto jogurtowe do upieczenia...
Odsłon: 166
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 176
Sałata ze śmietaną i rzodkiewką to pyszny wiosenny dodatek do obiadu. W sezon...
Odsłon: 19149
Ogórki małosolne można jeść całe lato, są smaczne i zdrowe. Ukiszenie ich to...
Odsłon: 72
Składniki
Wodę zagotować , po zagotowaniu zdjąć z ognia , dodać sól i wymieszać do rozpuszczenia soli. Do dużego czystego słoja włożyć umyte ogórki , pomiędzy ogórki powkładać koperek lub baldachimy kopru ( ja miałam tylko koperek zielony) przekrojone na połówki ząbki czosnku ( czosnku nie obieram). Zalać lekko przestudzoną wodą. Słój zakręcić i odstawić w ciepłe miejsce do ukiszenia. Po 2-3 dniach można zajadać. Smacznego
Ogórki gotowe do ukiszenia.