Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo witamin w słoiczku :) taki owoc warto docenić, rośnie w naszych ogrodach, nie trzeba go oblewać chemią do transportu. Przepis na 6 słoików ok 200ml.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 145
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pigwę porządnie szoruję szczoteczką, płuczę w wodzie z sodą, Nie obieram, kroję w półksiężyce szerokości maks. do 1 cm pozbywając się gniazd nasiennych. Zasypuję ksylitolem, dokładnie mieszam i zostawiam na 3 dni w szklanej misie przykrytej ściereczką - w chłodnym miejscu.
Gdy pigwa puści sok, pakuję do czystych, suchych słoików. Mocno zakręcam szczególnie pilnując czystości gwintów i nakrętek (przecieram szmatką zamoczoną w alkoholu). Wekuję w piekarniku 30 minut 120 stopni, studzę do góry dnem przez całą noc. Przechowuję nawet 2, 3 lata - z ksylitolem nie sfermentuje :)