Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantne ogóreczki z chili, smaczny dodatek do mięs, kanapek oraz jako zakąka do wódeczki
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 8
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Ogórki myjemy. Ogórki kroimy wzdłuż na 2 lub 4 części. Zasypujemy solą, mieszamy i pozostawiamy na 6 godzin. Wodę która powstanie wylewamy.
Dodajemy chili, pieprz i czosnek wyduszony przez praskę, wszystko razem mieszamy. Z octu, oleju i cukru robimy zalewę ,gorącą zalewamy ogórki i również mieszamy. W tej zalewie pozostawiamy na 12 godzin.
Po 12 godzinach układamy ogórki do słoików, do każdego słoika wlewamy tą zalewę żeby przykryła ogórki i zakręcamy słoiki i odstawiamy do spiżarni.