Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo smaczne z kurkumą i z chili.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 155
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 396
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19574
Składniki
Młodą cukinię można użyć w całości, stare trzeba obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Dla ułatwienia proporcji to najlepszy smak się uzyskuje gdy używa się trzech litrów pokrojonego warzywa. Wolę też nie zbyt słone i octowe pikle, więc używam tych mniejszych podanych ilości. Cukinię pokroiłam w słupki i posypałam solą. Wymieszałam i poczekałam aż puści dużo soku- około godziny. Oczywiście perfekcyjne wychodzą gdy je się zostawi na noc. Po zlaniu soku dodałam cukier i tez poczekałam godzinę, zlałam sok.
Potem dodałam ocet, kurkumę do koloru i wartości odżywczych i jeszcze chili dla ostrości. Warzywa upchnęłam w słoikach i uzupełniłam płyn pozostałą zalewą. Słoiki pasteryzowałam około 20 minut, zakrętka ma parzyć.
Smacznego :)