Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ogórki z kurkumą do słoików przepis na 4 słoiki
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 56
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 44
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 74
Składniki
Umyte większe ogórki obieram ze skorki i kroje na 4 części .Do słoików na dno daje plaster cebuli kilka plasterków marchewki, listek selera, baldach kopru i ząbek czosnku oraz po troszku ziarna gorczycy i ziela angielskiego listek laurowy.
Pokrojone i obrane ogórki ciasno układam w słoikach następnie gotuje zalewę z wody, cukru, soli ,octu i kurkumy i gorąca zalewa zalewam słoiki z tej porcji zalewy wyszły 4 sztuki litrowych . Słoiki pasteryzuje na mokro 10 -15 minut od momentu zagotowania wody w garnku ,Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły podczas gotowania mają być zakryte wodą do polowy ,po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem by wieczka dobrze złapały. Po dokładne wykonanie zapraszam na film.