Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z warzyw na zimę do słoików zapraszam po przepis
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5967
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5967
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 141
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 304
Składniki
Kalafior pokroić w drobne różyczki, marchewki w cienkie plasterki, ogórki 1w plasterki, pomidory w plasterki, cebule w plasterki, papryki w paski lub kostkę, Czosnek obrać 1-2 ząbki czosnku do słoika, pieprz w ziarnkach kilka , liść ludowy, ziele angielskie kilka na dno każdego słoika.
Warzywa na przemian układam warstwami w słoikach. Zalewa :6 szk wody, 1 szk octu, 1szk cukru, 2 łyżki soli zalewę zagotować i zalewam, warzywa w słoikach Do każdego słoika dodatkowo na wierzch 2 łyżki oleju. Słoiki wycieram zakręcam i należy pasteryzować 15-20 minut od momentu zgotowania sie wody w garnku . Na dno garnka daję ścierkę by słoiki nie pękły. Po pasteryzacji słoiki odwracam do góry dnem i8 zostawiam by wystygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.