Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z własnej uprawy, przepis wygrzebany gdzieś z internetu, nieco zmodyfikowany i oto fajna propozycja na zdrowe pomidory na zimowe dni.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
Pomidory dokładnie umyć, jeżeli są małe to nie kroimy, jeśli duże to można pokroić w ćwiartki. Pomidory, które wkładamy w całości należy nakłuć wykałaczką przynajmniej w dwóch miejscach. Słoiki myjemy i wkładamy do nich przygotowane pomidory. Do każdego słoika dodajemy, bazylię, czosnek, natkę pietruszki.
Wodę z solą wymieszać i zalać przygotowane pomidory w słoikach (zimna zalewa). Zakręcić. Pasteryzować około 15 minut.