Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne do ciast,naleśników lub do pieczywa.Polecam:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 687
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1494
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 687
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 675
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1494
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4841
Składniki
Dynię obrać,pokroić w kostkę i zalać w rondlu szklanką wody. Gotować pół godz.
Dodać jabłka, śliwki,sok i skórkę z cytryny. Dorzucić 3-4 kwiaty anyżku. Całość podlać szkl.wody i smażyć około 1 godz. Na drugi dzień powtorzyć czynność,mieszać przy smażeniu,pod koniec wsypać cukier ilość jaka Wam odpowiada i chwilę zasmażyć. Powidła mają być gęste. Ciepłe nałożyć do słoiczków i zapasteryzować 15min.od momentu wrzenia wody.
Smacznego życzę!