Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny dodatek do naleśników, pieczywa oraz przełożenia ciast
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 80
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 80
Składniki
Śliwki umyć i wydrylować, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać cukier i smażyć na małym ogniu 2 godz.
Po tym czasie gdy śliwki są już prawie w całości rozgotowane i masa jest dość gęsta można dodatkowo blenderem zmiksować całość aby pozbyć się skórek z owoców Dodać czekoladę i kakao gotować jeszcze około 10min. Po tym czasie powidła wkładać do wyparzonych słoiczków, od razu zakręcać i ustawić do góry dnem. Słoiki pozostawić tak do całkowitego wystudzenia