Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pączki z prawdziwą różą, naleśniki, rogaliki ? Polecam łatwy przepis na aromatyczne powidła :)
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 70
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 70
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
Przygotuj blender ręczny, jeśli go nie posiadasz pożycz na dziesięć minut. Płatki należy poobrywać ze szypułek. Jeżeli krzak rośnie na czystym terenie, nie należy ich płukać. Nie obcinam również białych końcówek, jest z tym za dużo pracy. Należy też pamiętać, że im więcej płatków, tym lepiej. Przepis; Płatki róży cukier dwa razy tyle wagowo co płatków Ja miałam 370 g. płatków, użyłam 740 g. cukru. szklanka wody. Wodę wlać do garnka i zagrzać, wsypać cukier. Mieszać do rozpuszczenia. Następnie stopniowo dosypywać płatki, miksując blenderem. Jeżeli jest wagowo mniej produktu, należy użyć mniejszą ilość wody. Powidła przekładamy do czystych i suchych słoiczków. Zakręcamy. Przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu. Smacznego.