Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ze słoika do obiadu, bądz do chleba i np. mięska z grila.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 123
Składniki
Ogórki obrać, pokroić w plastry, paprykę w cienkie paski, cebulę w piórka, wszystko zasypać1/3 szklanki soli na 3 godziny. Po tym czasie odcisnąć lekko.
Zagotować zalewę z cukru, octu, gorczycy, gożdzików, kurkumy. Włożyć do niej ogórki, paprykę i cebulę, podgrzac.
Wlewamy do słoików i gotujemy do 10 minut, wychodzi ok 12 słoiczków (z dzemu).