Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z dynią, papryką, marchwią i cebulą w słodko-ostrej zalewie na zimę.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 78
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Miąższ dyni i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę i cebulę kroimy w małą kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i mieszamy. Z podanych składników:ocet, olej, cukier,sól i chili zagotowujemy zalewę i gorącą wlewamy do przygotowanych warzyw. Mieszamy i odstawiamy na 4 godz. - w tym czasie sałatkę kilka razy mieszamy. Następnie sałatkę /wraz z sokiem/ przekładamy do słoików lekko ubijając. Zakręcamy i pasteryzujemy 20-25 min. w zależności od wielkości słoików.