Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jasna i pyszna sałatka na stole do każdego przystawki i jako ulubiona przekąska!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 120
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Na 5 sterylizowanych słoikach po 500 ml. 1. Pokrój pomidory na pół pierścienia 2. Ogórki pokroić w krążki 3. Zetrzyj marchewki na tarce ( posiekałem na koreańskiej tarce) słomkami. 4. Paprykę pokroić w cienkie paski. 5. Pokrój cebulę w półpierścienie. 6. Posiekaj koperek. 7. Pokrój kapustę w małe paski. 8. Umieść wszystkie warzywa w naczyniu objętościowym. Dodaj sól o średnim zmieleniu na 1 łyżce stołowej ze szkiełkiem, cukrem, olejem roślinnym i octem jabłkowym 80 ml. 9. Wymieszaj i pozostaw na 3 godziny do marynowania, aby warzywa uwolniły sok. Od czasu do czasu mieszaj. 10. Wkładamy do słoików, lekko ubijając. 11. Warzywa na wierzchu zalewamy wybranym sokiem w górnej części słoików. 12. Połóż szmatkę na dnie patelni, Ustaw słoiki, napełnij ramiona wodą. Przykryj słoiki pokrywkami. 13. Sterylizujemy 15 minut od momentu zagotowania wody. 14. Zakręć pokrywkami. 15. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń w koc i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!