Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mojej spiżarni znika jako pierwsza :)
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1787
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1787
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2713
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 708
Składniki
ZALEWA: 6 szkl. wody, 1 szkl. octu, 25 dag cukru, liść laurowy, ziele ang. , pieprz.
1. dzień. Cebulę i paprykę pokroić (ja najbardziej lubię w półplasterki), osolić z osobna i pozostawic na noc. Rano odcisnąć.
2. dzień. Pieczarki umyć, obrać, i pokroić w połówki i w plastry. Wrzucić na wrzatekz jedną łyżeczką soli i kieliszkiem octu- odcedzic po zagotowaniu.
Ugotować zalewę. Wrzucić wszystkie składniki i gotować nie dłużej niz 5 min. Wkładać do słoików. Pasteryzować 10 min.
PS. zamiast pieczarek można oczywiście użyć grzybów leśnych. Wtedy sałatka nabiera charakteru ,,imprezowego'''' :)