Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka, której głównymi składnikami są ogórki i czosnek i dodatkowo cukier, sól, olej i ocet.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 102
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 127
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy w cienkie plastry. Czosnek również obieramy, kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do ogórków. Dodajemy ocet, cukier,olej i sól i mieszamy.Sałatkę odstawiamy na 2 godz. /w tym czasie kilka razy mieszając/ a następnie układamy w słoikach /wraz z wytworzonym sokiem/ lekko dociskając. Pasteryzujemy 10-15 min.