Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na zimowe wieczory bardzo smaczną sałatkę z ogórków. Dodatek dużej ilości zielonego koperku daje smakowity posmak sałatce.
słoiki, miska, nóż,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 407
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 183
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 407
Składniki
Zielone ogórki dokładnie umyć. Następnie obrać i pokroić w plasterki. Obraną cebule pokroić w półksiężyce. Dodać cukier, olej ,ocet oraz pieprz i sól. Całość dokładnie wymieszać, aby składniki nam się dobrze połączyły. Na sam koniec dodać oczyszczony, opłukany drobno poszatkowany koperek zielony i ponownie delikatnie przemieszać. Sałatkę zostawić w chłodnym miejscu na co najmniej 5 godzin. Po tym czasie jeszcze raz przemieszać i wkładać sałatkę do słoików . Pasteryzować 15 min. Polecam na zimę nie tylko do obiadu, ale również tak do jedzenia. Smacznego .
Sałatka gotowa do wkładania do słoików.