Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, prosta w wykonaniu sałatka na zimę.Doskonała do kanapek i do obiadu.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1751
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Ogórki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w piórka. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucić do dużego garnka, posolić 3-4 łyżkami soli, dobrze wymieszać. Odstawić na 2 godziny.
Wszystkie składniki zalewy zagotować razem około 5 minut. Przecedzić. Z ogórków odcedzić powstały sok. Wsypać kurkumę, wymieszać. Zalać zalewą, Zagotować,mieszając. Gotować 15-20 minut. Gotującą sałatkę wkładać do słoików,zakręcać, odwracać do góry dnem.