Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta w przygotowaniu sałatka ogórkowa. Dodatek czosnku sprawia, że jest pikantna, zaś cukier łagodzi jej ostrość . Odrobina koperku nadaje sałatce dodatkowy ciekawy smak.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 32
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1052
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w plastry i przekładamy do miski. Dodajemy czosnek /możemy dodać więcej lub mniej/- drobno posiekany lub przeciśnięty przez praskę. Dodajemy również sól, cukier, ocet, ziele angielskie, pieprz i olej oraz koperek. Wszystko mieszamy i odstawiamy na godzinę. Po tym czasie przekładamy wraz z wytworzonym sokiem do słoików lekko ubijając. Słoiki pasteryzujemy ok. 10 min.