Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatek warzywnych na zimę nigdy za wiele:) Jeśli ma się własny ogród i warzywa warto je zawekować by przez całą zimę cieszyć się smakiem lata. Takie sałatki doskonale zastępują surówki w daniach obiadowych a także są fajnym dodatkiem do kanapek.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 968
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20983
Składniki
Najpierw przygotowujemy zalewę: do garnka wlewamy ocet, dodajemy cukier, sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotowujemy i odstawiamy do przestygnięcia. Ogórki obieramy i kroimy w średniej grubości plastry /trochę grubsze niż na tarce/. Paprykę i cebulę kroimy w paski lub kostkę. Do warzyw dodajemy drobno posiekany koperek i mieszamy. Dodajemy przestygniętą zalewę, mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę /najlepiej 2-3 godz. / Po tym czasie sałatkę wraz z zalewą przekładamy do słoików lekko ubijając i zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 min.