Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jest słodko - ostra.
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 31
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 31
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Ogórki, umyć i odciąć końcówki. Pokroić w cienkie plasterki. Z 9 szklanek ciepłej wody i pół szklanki soli zrobić roztwór. Zalać powstałą zalewą pokrojone ogórki i odstawić na godzinkę. Odcedzić na durszlaku.
Do słoików wrzucić przyprawy i plasterki marchewki. Włożyć odcedzone ogórki.
Składniki na zalewę zagotować.
Zalać zalewą sałatkę w słoikach i zakręcić. Pasteryzować około 10 minut w garnku wyłożonym ścierką. Odstawić do góry dnem do wystygnięcia. Smacznego.