Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonały dodatek do obiadu, pyszna kompozycja warzywna z białą kapustą.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 202
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Ogórki umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę pokroić w paski, a kapustę poszatkować. Obraną marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystko przełożyć do dużej miski i wymieszać. W osobnej misce wymieszać zalewę: ocet, olej, cukier, sól i pieprz. Zalać warzywa i wymieszać. Odstawić na 4-5 godz. co jakiś czas mieszając. Nakładać ciasno do słoików i zalać powstałym sokiem. Pasteryzować 15 min. od zagotowania.