Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie smakuje jako dodatek do dań mięsnych, szczególnie tych z grilla
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Ogórki myjemy. Kroimy (ja wolę grubiej krojone) lub ścieramy na tarce w talarki. Solimy i pozostawiamy na dwie godziny, by puściły sok, następnie osączamy.
Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Cebulę kroimy w drobną kostkę . Z papryki usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w małe kawałki. Warzywa przekładamy do miski z ogórkami i mieszamy.
Gotujemy zalewę. Sałatkę wkładamy słoiczków. Wlewamy zalewę. Zakręcamy i gotujemy ok. 20-25 minut