Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo fajne sałatki np.do alkoholu lub jako dodatek do drugich dań
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 26
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 134
Składniki
wykonanie :Ogórki umyć, odciąć końcówki, pokroić w grubsze plasterki, posolić i odstawić na 6 godzin, po tym czasie odlać wodę z ogórków, dodać chili i rozgnieciony czosnek, wymieszać. Zagotować olej, zalać ogórki, następnie zagotować ocet z cukrem i zalać gorącym ogórki, pozostawić na 12 godzin. Po upłynięciu czasu wkładać do słoików, szczelnie zamknąć, nie pasteryzować.