Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kapusty do słoików wspaniale pasuje do mięs czy ryby. Jest szybka i prosta w przygotowaniu. Można ją z powodzeniem dodawać do domowej roboty hot dogów czy tacos. Sałatka jest delikatnie kwaśna i wyrazista, przyjemnie chrupka. Świetnie sprawdzi się zimą, kiedy brakuje świeżych warzyw. Dodatek papryczki chili nadaje przyjemnej pikanterii przełamanej nutą słodyczy. Wyraźny jest także aromat czosnku, jeśli jednak go nie lubisz – zmniejsz liczbę wykorzystywanych ząbków czosnku.
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 763
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 57
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 763
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 57
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj. Papryki oczyść z gniazd nasiennych. Słodkie papryki pokrój w cienkie paski, a papryczkę chili bardzo drobno posiekaj. Marchewkę i ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Wszystkie warzywa przenieś do dużej metalowej miski lub garnka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wymieszaj.
Przygotuj zalewę. Wszystkie składniki zalewy umieść w garnku i doprowadź do wrzenia. Zalej mieszaniną warzywa i wymieszaj.
Sałatkę upakuj do wysterylizowanych wcześniej słoików. Mocno je zakręć i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 st. Celsjusza. Pasteryzuj przetwory przez ok. 15 minut. Następnie słoiki wyjmij i postaw ja na blat kuchenny do góry dnem. Sałatkę z kapusty do słoików przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.