Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kolorowa sałatka z patisonami i inne warzywa na zimę zapraszam po przepis.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12719
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 503
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 214
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 12719
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 966
Składniki
Warzywa myje patisony kroje w mniejsze części z większych wyjmuje gniazda nasienne ,ogórki ze skorka kroje w grubsze paserki, z papryki wydrążam gniazda nasienne kroje w paski lub kostkę. U mnie podwójna porcja warzyw
Do każdego słoika na dno daje listek selera lub pietruszki , żabek czosnku, koper ,kila ziaren pieprzu i ziela angielskiego 0,5 łyżeczki gorczycy. Warzywa układam w słoikach warstwami patisony ,papryka ,ogórki i kolejna warstwa do wypełnienia słoików .
Składniki zalewy wodę z cukrem ,octem, miodem, solą i olejem zagotować ,gorącą zalewą zalewam słoiki szczelnie zakręcam i pasteryzuje na mokro 10-15 minut od momentu zagotowania wody w garnku na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły, słoiki musza być do polowy zanurzone w wodzie. Po pasteryzacji słoiki odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły. Po dokładne wykonanie zapraszam na film .